Om Conrad Elektronik

Drygt 90 år i den tekniska frontlinjen

follow site Det första radioprogrammet sändes i oktober 1923 i Berlin. Ett nytt medium var skapat och det kom snabbt att älskas av många människor. Max Conrad var en av dem som fascinerades av den vid den här tiden helt otroliga tekniska utvecklingen.

click Dessutom insåg han mediets enorma betydelse. 1923 började han i sin affär i stadsdelen Neukölln i Berlin förse sina kunder med allt de behövde för att kunna lyssna på radio.

1923 – radion fascinerar mänskligheten

operazioni binarie gratis 1920-talets radioapparater hade dock inte mycket gemensamt med de apparater vi har idag. Entusiaster var tvungna att bygga sina egna mottagare av spolar, kondensatorer, ledningar, detektorer och hörlurar innan de kunde njuta av något av de få program som fanns att tillgå.

beste zeit für handel mit optionen Radioamatörerna hade stor hjälp av de lådor med komponenter som fanns att köpa hos Conrad och som innehöll alla delar som behövdes i rätt utformning. För att kunna erbjuda radioseten till ett pris som alla hade råd med använde Conrad ofta komponenter som kom från gamla skrotade radioapparater från Första världskriget.

 1936 – egentillverkad television

Tastylia Tadalafil Oral Strips Without Prescription I samband med OS 1936 fick televisionen en större betydelse i Tyskland. Återigen erbjöd Conrad lådor med komponenter som skulle göra det möjligt för kunderna att utföra det omöjliga – se på TV.

 Nystart i Oberpfalz

follow Andra världskriget innebar till att börja med slutet för den snabba utvecklingen inom tekniken och företagsimperiet. Affären i Berlin låg i spillror och i förvirringen under krigets sista månader befann sig familjen Conrad i Oberpfalz i Bayern. Allt som kunde räddas från Berlin var en ryggsäck full med kondensatorer. Det var ett ypperligt tillfälle att starta om på nytt, i en tid då det var ont om allt. Återuppbyggnaden tog sin början i den lilla staden Hirschau under mycket anspråkslösa förhållanden.

go Conrad handlade med alla elektroniska komponenter han kunde få tag på. Förutom kondensatorerna som räddats ur spillrorna i Berlin så handlade han även med delar från avställda tyska och amerikanska militärradioapparater. Efterfrågan var hög; radio var den stora hobbyn de första åren efter kriget. Det var ont om kommersiellt tillverkade system och de som fanns var mycket dyra. För många av den tidens entusiaster förblir namnet ”Werco” (som stod för Werner Conrad) liktydigt med billiga, pålitliga elektroniska komponenter.

 Det ekonomiska uppsvingets gyllene tidsålder

http://iviti.co.uk/?vera=operazioni-binarie-trading&1f7=a8 Under de blomstrande åren på 1950- och 1960-talet upplevde Conrad en kometartad uppgång. I ”Tekniska varuhus“ såldes radio- och TV-apparater och även elektriska spisar och tvättmaskiner – allt som den tidens hushåll behövde för att förbättra och underlätta det dagliga livet. Utöver detta hade Conrad börjat sälja via postorder och sålde till radio- och TV-affärer såväl som slutkunder.

 Framgångsrikt intåg i dataåldern

follow link I mitten av 1970-talet startade den revolution som skulle komma att göra datorer tillgängliga för alla. För Conrad innebar detta en ny utmaning. Företaget bemötte inköpsmönster i ständig förändring med en logisk utvidgning av sina filialer och en konsekvent användning av det senaste inom IT och logistik för sin postorderverksamhet.

Ledande leverantör av flerkanalssystem

source link Idag är Conrad den ledande leverantören av flerkanalssystem inom elektroniksektorn i hela Europa. Conrad erbjuder sina produkter och tjänster i katalog, genom 26 filialer i Europa samt på Internet. Kunderna bestämmer själva var och hur de vill handla hos Conrad.

 Toppmodern logistik

com è il sito opzioni binarie recensioni Volym, snabbhet, säkerhet och kvalitet – det är vad Conrads nya internationella logistikcenter i Wernberg representerar, ett center som tillhör de modernaste beställnings- och distributionscentrumen inom den europeiska postorderverksamheten.

130 000 pallar med produkter från världens alla hörn levereras dit varje år och lagras i ett helautomatiskt höglager.

5,3 miljoner paket med 110 miljoner artiklar lämnar lagret varje år.

Från Wernberg levererar Conrad till alla inrikes- och utrikeskunder, till företag och storvolymskunder samt till de dotterbolag Conrad har ute i Europa.

Eftersom vi har extra postorderkapacitet kan vi även erbjuda våra tjänster till tredje part. T.ex. sköter vi sedan augusti 2003 via vårt logistikcenter utskicken av de populära Bayern München-artiklarna till alla fans.

En global aktör utan gränser

På 1980-talet började Conrad fokusera mer på den utländska marknaden och började med att ingå samarbete med utländska.

Conrad i Schweiz

Conrad Electronic har varit aktivt på den schweiziska marknaden sedan 1983, till en början i samarbete med ett annat företag. Conrad Electronic AG bildades i juli 1998 och har sitt huvudkontor i Solothurn.

Conrad i Nederländerna

1984 ingick Conrad Electronic ännu ett samarbete, denna gång i Nederländerna. Senare, år 1990, bildades Conrad Electronic B.V. som har sitt huvudkontor i Boekelo/Enschede.

Conrad i Österrike

1985 ljöd startsignalen för intåget på den österrikiska marknaden, vilket även detta inleddes med ett samarbete. Bildandet av Conrad Electronic GmbH & Co KG med huvudkontor i Wels genomfördes i juli 1996. Den första Conrad-butiken öppnade i södra Wien i augusti 1999. En kort tid senare, i april 2000, slog den andra Conrad-butiken upp sina portar i Graz. I september 2001 öppnades den tredje butiken i norra Wien.

Conrad i Frankrike

Efter ett tidigare samarbete med ett sedan länge etablerat företag i samma bransch påbörjade Conrad sina marknadsaktiviteter i Frankrike 1994. I juli 2001 vändes ytterligare ett blad: Butiken i Lille hade inte längre det försäljningsutrymme som krävdes och Conrad Electronic öppnade en ny butik i industriområdet i Sequedin.

Conrad i Slovakien

I september 2004 bildade Conrad det första bolaget i de nya EU-medlemsländerna, Conrad Electronics s.r.o med huvudkontor i Bratislava.

Conrad i Sverige

Under 2005 bildades Conrad Elektronik Norden AB i Malmö. Idag är vi till 100 % ett e-handelsföretag med mer än 120 000 attraktiva produkter inom elektronik och teknik. Vi har mer än 200 000 nöjda kunder på den svenska marknaden och en årlig omsättning på SEK 60 milj. Vår främsta styrka är ett mycket brett sortiment och de bästa priserna inom åtta stora produktkategorier – från komponenter till hemelektronik. Vi är en liten, effektiv och växande e-handelsorganisation.

Conrad i Storbritannien

I januari 2005 började Conrad Electronic SE att via Internet sälja en del artiklar ur sitt breda sortiment på den brittiska marknaden.

Conrad i östra Europa

Så snart järnridån började ge vika var Conrad angeläget att ge sig ut i östra Europa och lade redan då grunden till ett långsiktigt samarbete med nu aktuella samarbetspartner.

Idag samarbetar Conrad på franchisebasis med följande företag i de nya EU-medlemsländerna:

Conrad i Slovenien sedan 2006: Conrad Electronic d.o.o. k.d.
Conrad i Ungern sedan 1994: Szinker KFT med huvudkontor I Budapest
Conrad i Tjeckien sedan våren 2000: FK-Technics s.r.o. med huvudkontor i Prag
Conrad i Polen sedan februari 2001: AJM Sp.z.o.o. med huvudkontor i Warszawa

Dessutom har Conrad i över 10 år haft ett framgångsrikt samarbete med nyckelkunder i Bulgarien och Ryssland.
För kunder utanför ovannämnda länder kan vi erbjuda vår internationella shop, conrad.com.
Ytterligare företag inom Conrad-gruppen: Conrad Electronic International Hongkong, Shenzen, Shanghai.

Conrad i världen

Conrad levererar sina produkter direkt till kunder i mer än 150 länder världen över. Ett hängivet försäljnings- och marknadsföringsteam tar hand om elektronik- och teknikentusiaster över hela världen och ser till att Conrad Electronic verkligen är en global aktör utan gränser.

 

 
Footertext

Conrad Elektronik Norden AB
Jungmansgatan 12
WTC Hamnplan
211 19 Malmö

Conrad

Teknisk support
(för tillfället endast på engelska eller tyska) 

Bruksanvisningar 

 

 

© Conrad 2012. All rights reserved.